tuinhekwerk

We hadden in onze tuin een constructie met slap hangende visnetten gemaakt, in de hoop dat katten daar niet in zouden klimmen. Dat bleek voor de meesten wel te kloppen, maar niet voor onze HTK-poes. Die zag telkens kans om de tuin van de buren te bereiken, ze kon dan niet meer terug.

Verbeteringen aan de constructie leverden niets op, daarom besloten we tot schrikdraad. Dat klinkt erger dan het is, ik durf het draad wel aan te raken. Geen echt prettig gevoel, maar ook geen doodklap.

Het schrikdraadapparaat heeft, behalve een netsnoer, twee aansluitingen: een gaat naar de 'aarde', de andere naar de geïsoleerde draad. We maakten een hek van metaalgaas, een kleine twee meter hoog.Dat gaas wordt ook met de aarddraad verbonden.De eigenlijke 'schrikdraad' wordt langs het gaas op de gebruikelijke isolatoren gemonteerd. Ik nam twee draden parallel, op ongeveer 20 cm. afstand. Uiteraard mogen ze het gaas niet raken!

We hebben onze HTK-poes tegen de hoek van de stenen schuur op zien klimmen, ik laat de schrikdraad daarom doorlopen over muren. Dan is het belangrijk daartussen en daaronder een aarddraad aan te brengen!

Het schrikdraadapparaat is de kleinste Gallagher, te koop bij Welkoop/Boerenbond. Daar kan je ook het draad en de isolatoren krijgen.

tuin met afrastering